EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLERDEN ÖZGÜN UYGULAMALARA

HAFTA İÇİ SIFIR EKRAN

PROJENİN AMACI:

·       İlkokul seviyesindeki öğrencilerimizin okul saatlerinden arta kalan zamanlarda teknolojik aletlerle daha az zaman geçirmesini sağlamak.

·       Aile içi iletişimi kuvvetlendirmek.

·       Çocuklarımızın teknolojinin olumsuzluklarından etkilenme oranını en aza indirgemek.

·       Kaliteli etkinlik zamanları oluşturmak.

·       Ekran süresini azaltarak odaklanma ve konsantrasyon sürelerindeki artışı gözlemlemek.

·       Hedeflenen etkinlik zamanlarının akademik başarıya,sosyal gelişime olan etkisini gözlemlemek.

PROJENİN HEDEF KİTLESİ:

2-G sınıfı öğrencileri

PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ:

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

EYLÜL-HAZİRAN AYLARI

PROJENİN AMACI:

• İlkokul seviyesindeki öğrencilerimizin okul saatlerinden arta kalan zamanlarda teknolojik aletlerle daha az zaman geçirmesini sağlamak.

• Aile içi iletişimi kuvvetlendirmek.

• Çocuklarımızın teknolojinin olumsuzluklarından etkilenme oranını en aza indirgemek.

• Kaliteli etkinlik zamanları oluşturmak.

• Ekran süresini azaltarak odaklanma ve konsantrasyon sürelerindeki artışı gözlemlemek.

• Hedeflenen etkinlik zamanlarının akademik başarıya,sosyal gelişime olan etkisini gözlemlemek.

PROJENİN HEDEF KİTLESİ:

2-G sınıfı öğrencileri

PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ:

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

EYLÜL-HAZİRAN AYLARI

PROJENİN UYGULANIŞI:

Amacımız tamamen ‘sıfır ekran’ olduğu için hafta içi okul sonrası zamanlarda çocuklarımız aileleriyle,arkadaş ve kardeşleriyle akıl oyunları,yapboz çalışmaları,kağıt kalem oyunları,mutfakta ürün ortaya çıkarma,teknik ve tamirat tarzı işlerde babalara yardım etme,bitki yetiştirme,müzikal çalışmalar yapma,spor aktivitelerine katılma,kitap okuma ve benzeri süreçlerden yararlanılarak bolca yaparak yaşayarak öğrenme bağlamlı deneyimlere maruz bırakılmıştır.

Her akşam mutlaka okuma saati yapılmıştır.

Gün sonunda çocuk ebeveyn değerlendirmesi yapılmıştır.

Kaliteli zaman geçirme konusunda yaratıcılığın sınırları zorlanmıştır. J

PROJENİN ÇIKTILARI:

Hafta içleri yapılan ekransız saatlerdeki etkinlikler;

Aile içi etkileşimi artırmış,

Çocukların kendini ifade etme becerilerini geliştirmiş,

Benlik saygılarında pozitif gelişme gözlemlenmiş,

Okuma hızlarında artış saptanmış,

Konsantrasyon ve odaklanma süresini artırmış,

Doğal hayata farkındalık geliştirmiş,

Sanatsal ve estetik bakış açılarına katkı sağlamış,

Bir araya geldikleri günler sayesinde sosyal gelişimlerini de olumlu etkilemiştir.

PROJENİN SÜREÇ DEĞERLENDİRMESİ:

Proje destekçileri olan 2-G sınıfı velilerimizden  açık uçlu şekilde süreci  yorumlamaları rica edilmiştir. Gelen yorumlar ve değerlendirmeler: